Advies voor haarkleur

Iedereen is geboren met pigmenten in zijn haren, ogen en huid. Je natuurlijke haarkleur is en blijft altijd in harmonie met je huidskleur. Dus ook als je grijs bent of in de zomer wat bruiner wordt. Maar er zijn ook alternatieve kleuren, die je goed staan. Wanneer je jouw haren wilt verven, is het belangrijk om een kleur te kiezen die in harmonie is met je gezicht. Dit geeft het mooiste resultaat.

Tijdens een kleuranalyse kom je erachter welke natuurlijke pigmenten bij jou overheersen. Blijk je een warm type te zijn, dan zijn warme haarkleuren in harmonie met je ogen en huid. Vraag je kapper dan om een warme of gouden tint. Koele types doen er goed aan om een verfkleur te kiezen met een koele ondertoon. In kapperstermen is dit een koele of zilveren tint.

Wat zijn perfecte haarkleuren?

Lentetype: De natuurlijke haarkleur een tintje lichter kleuren staat altijd prachtig. Donkere lentetypes kunnen hun haarkleur verlevendigen met een havanna- of koperkleur. Grijzende types zijn gebaat bij een goudblonde coupe-soleil.

Zomertype: bij een blond zomertype kan een asblonde coupe-soleil het haar levendiger maken, het donkere type kan het haar kleuren met hennarood of lichtmahonie.

Herfsttype: mat bruin hazelnoot of donker havanna geven het haar een levendige uitstraling. Grijzende herfsttypes kunnen hun haar het beste kleuren met roodbruine of roestrode aardetinten.

Wintertype: De natuurlijke haarkleur van een wintertype is altijd mooi. Het kan gekleurd worden met donkermahonie, paars, pruim of een tint lichter dan de natuurlijke haarkleur.

Neem de kleurtips voor jouw type dus zeker mee naar de kapper of drogist!

Houd de komende weken mijn blogs in de gaten. Ik ga nl. ook advies geven over make-up en accessoires!

 

Dit bericht is geplaatst in Kleur en stijl en getagd, , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.