Make-up in 10 stappen

Foto aanbrengen make-upKleding doet veel met je uitstraling. Door kleuren te kiezen die bij je passen, kun je er fris en vitaal uitzien. Maar daar houdt het meestal niet bij op, want make-up doet ook veel. Het is de finishing touch, geeft net iets extra’s. Een kleuranalyse bij vrouwen vind ik daarom niet compleet zonder een persoonlijk make-up advies. Het is geweldig om te zien hoe ze met mooie make-up nog meer gaan stralen! En dan niet alleen door het effect van de make-up zelf, maar ook door het zelfvertrouwen dat ze erdoor krijgen.

Ieder gezicht is uniek. De één heeft een ovaal gezicht, de ander een hartvorm of diamantvorm.  En misschien vallen jouw oogleden een beetje weg of heb je hele dunne of lichte wenkbrauwen. Houd rekening met je kleurtype, gezichtsvorm en andere gezichtskenmerken voor het mooiste effect. Je kunt in 10 stappen een mooie dagelijkse make-up aanbrengen. Begin bij je voorhoofd en werk dan naar beneden.

Een complete dagelijkse make-up in 10 stappen:

  1. Camoufleer evt. vlekjes of wallen met een camouflagestift
  2. Breng een lichte foundation aan (1 tint lichter dan je huidskleur)
  3. Kleur je wenkbrauwen evt. met een potloodje of poeder
  4. Kam je wenkbrauw in de vorm van een dakje.
  5. Zet een dun lijntje oogpotlood op je ooglid, vlak boven je wimpers
  6. Breng evt. lichte oogschaduw aan onder je wenkbrauwen of naast je oogpitjes
  7. Breng oogschaduw aan op je oogleden in een kleur uit je kleurenwaaier
  8. Evt. breng je onder je ogen nog een dun lijntje oogpotlood of oogschaduw aan (alleen in het buitenste hoekje)
  9. Daarna de rouge aanbrengen
  10. Sluit af met een mooie lippenstift

Welke kleur camouflage, foundation, oogpotlood, oogschaduw, rouge en lippenstift je het beste kunt gebruiken, hangt af van je kleurtype en gezichtskenmerken. Bij een lentetype staat een oranje tint lippenstift bijvoorbeeld erg mooi.

Veel succes en plezier met het aanbrengen van je make-up!

Dit bericht is geplaatst in Kleur en stijl en getagd, , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.